Laat voor het eten

Fietsverhalen en fietsinformatie

Aankomst in Vianden

| Geen reacties

Afdaling naar Sourbrodt, aan de zuidkant van de Hoge Venen.

Het heeft erg lang geduurd, excuus beste lezer, voordat dag 3 van m’n tocht naar Rome erop stond. Die is nu te lezen. Dit jaar is oktober voor mij een uitzonderlijk drukke maand. Ik heb veel werk, het beste probleem dat je als zelfstandige kunt hebben, maar het staat het rustig kunnen schrijven in de weg. Rust bij het schrijven is een voorwaarde voor een lezenswaardig verhaal. Met een hoofd dat vol zit met dingen die liefst gisteren moesten gebeuren kan ik m’n gevoel van geluk en vrijheid onderweg niet overbrengen. Ik heb het daarom de tijd gegeven die het nodig had. Geschaafd, herschreven en aangevuld totdat ik na het lezen het gevoel had dat het zo voelde op zondag 4 juli, op dag 3 van Raeren naar Vianden. Een dag met veel ups, ook letterlijk, en een enkele down, ook figuurlijk. Een dag van keuzes ook, routekeuzes. Benjaminse is voorzichtig in z’n route-adviezen. Als een onverharde weg in een wat slechtere staat is adviseert hij een alternatieve route te nemen. Daarmee dient hij z’n doelgroep zo goed mogelijk, waarin veel fietsers zitten die dat soort wegen liever vermijden. Zelf vind ik wat extra gehobbel en gedender niet erg als dat meer avontuur oplevert, ik kom voor dat avontuur. Dus neem ik zelden de gemakkelijkste weg. In m’n verhalen hoop ik fietsers te inspireren voor wie het ook allemaal niet zo voorzichtig hoeft, maar wel de Benjaminse-route volgen. Niet om het stoere verhaal, maar om dat avontuur. Veel plezier met dag 3!

Geef een antwoord

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.