Laat voor het eten

Fietsverhalen en fietsadviezen

In de winter naar Maastricht

| Geen reacties

Op de een of andere manier had ik heimwee naar de winter en naar winterse tochten. Wat komt dan beter uit dan de nog ontbrekende dag van m’n tocht van Amersfoort naar Maastricht, vlak voor Kerst 2017, te beschrijven. Hij staat erop, ik heb gewacht met publiceren totdat hij helemaal af is. Een verhaal over mijn moeder, Maria, het mijnverleden en Narnia. En ook nog een beetje over fietsen. Hier te vinden. Na de zomerweken ga ik beginnen met de tocht langs de Vlaamse Parallel, twee weken geleden. Vier dagen fietsen in de schroeiende zon, door Flanders Fields, de Vlaamse Ardennen en de fruitstreek oost van Tienen. Van Vlissingen naar Maastricht.

Het plan voor de herfsttocht is er al. Ik ga naar Berlijn. Duizend kilometers, door een land waar ik nog weinig fietste. Ik hoed me voor de Duitse braafheid van cultuur en landschap, maar die hoop ik wat op te schudden door dwars door de Harz te gaan in plaats van erlangs. Vuurwerk verwacht ik niet, maar voormalig Oost-Duitsland is hopelijk nog rauw genoeg om het avontuur te voelen. Ik ga het zien. Jullie gaan het lezen.

Een hele fijne vakantie.

Geef een reactie

Velden met een * zijn verplicht. Geen nood: je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en is niet zichtbaar voor anderen.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.