Laat voor het eten

Fietstochten en fietsreizen

10 maart 2019
door Piet
Geen reacties

Te gast bij Papa Gabriel

De Limca heeft z’n werk gedaan, de spirit om verder te gaan met het verhaal over onze reis naar Nepal is terug. Vorig jaar liet ik de lezers achter op camping Drepanos bij Igoumenitsa, Griekenland. Inmiddels hebben we het Pindosgebergte gerond en zijn we aangekomen in Kastoria. Waar we te gast zijn bij Papa Gabriel.

2 maart 2019
door Piet
Geen reacties

Nieuwe inspiratie

Flesje LimcaAfgelopen week waren we een paar dagen in Londen. Op een avond gegeten bij Dishoom, aan een straat tussen Regent Street en Carnaby Street (recht achter speelgoedwinkel Hamleys, mocht je in de buurt zijn). Indiaas. Ze doen daar niet aan reserveren, je krijgt een pieper en een indicatie van wanneer er een tafel vrij komt. In de tussentijd iets gedronken op het terras. Elsbeth gaat wat te drinken halen. Voor mij een Kingfisher, allicht. Ze komt terug en zet een flesje vóór me op tafel. En ik ben terug.

Terug naar de zwarte wouwen die boven Delhi cirkelen. Pahar Ganj waar het met de eeuwwisseling net geregend heeft en we over een laagje modder naar het Malhotra restaurant lopen, Pakistaanse sjaals om onze schouders. Terug naar de touwbedden in de truckstops langs de stoffige wegen, waar we een stapel chapati’s bestellen en die met een pot jam uit de fietstas opeten. De torenhoge beschilderde Tata-trucks met ‘Please use horn, use dipper at night’ achterop, op de Grand Trunk Road. De Hero-fietsen met rammelende melkbussen. De kleermaker in Amritsar. Haryana met hoppen, koereigers en ijsvogels zoals ik ze nog nooit in m’n leven gezien had. Bedtea, die de oude chowkidar ‘s morgens om 6 uur kwam brengen. De foothills van de Himalaya die aan de horizon verschenen bij het naderen van Nepal.

Een flesje Limca doet dat allemaal.

Weer thuis open ik deze website en m’n dagboek en ga ik verder met het verhaal over onze reis naar Nepal. Ik wil weer naar India.

10 februari 2019
door Piet
Geen reacties

Het is nu echt begonnen

Dag drie van de tocht naar Parijs krijgt vorm. Van de camping in Malonne (bij Namur) tot de Charles de Gaulle-brug in Dinant. Die ik oversteek, waarna ik de eerste voor mij nieuwe kilometers maak sinds Borkel. De tocht naar Parijs is nu echt begonnen. Wordt vervolgd.

3 februari 2019
door Piet
Geen reacties

Eindelijk in Malonne…

Dag 2 van de tocht naar Parijs staat er helemaal op, ik ben eindelijk in Malonne. Het vertellen van het verhaal over deze tocht, afgelopen oktober, ging veel langzamer dan ik had gehoopt. In de Kersttijd heb ik doorgewerkt, de planning van een opdracht vroeg dat van me – zelfs de geplande wintertocht in de Ardennen heb ik ervoor laten varen. Daar had ik flink de pest over in, maar dit soort dingen horen ook bij het ondernemerschap. Ik ben niet aan schrijven toegekomen. Nu wel, ik heb m’n rust hervonden.

Ook bezig geweest met de pagina over Winterfietsen. Die is een heel stuk langer geworden, hopelijk met dingen waar je wat aan hebt. Het is mij nog iets te veel een verkoper-in-outdoorwinkel verhaal, dat is bijna niet te voorkomen als je zelf 10 jaar in die business hebt gewerkt, maar wat er staat klopt. Moet wel nog wat beeld bij.

Ik ga beginnen aan dag 3 van Naar Parijs. Met heimwee, het was echt een geweldige tocht. Tot nader, beste lezer!

3 december 2018
door Piet
Geen reacties

De tent staat, in Borkel

De eerste fietsdag van de route naar Parijs, een aantal weken geleden, staat er nu helemaal op. M’n tent staat, in Borkel, aan de rand van Nederland. Dóór met dag twee, genoeg te schrijven. Over drie weken ga ik opnieuw fietsen, door het stroomdal van de Semois, in het kerstlandschap van de Waalse Ardennen. Ik streep de dagen af.

14 oktober 2018
door Piet
Geen reacties

In de winter naar De Vlagberg

Ik had nog wat in te halen, zoals twee weekendtochten die ik in december 2017 maakte. Ik dacht die in snel tempo te kunnen beschrijven, want over drie dagen fiets ik naar Parijs, en daarover zal genoeg te schrijven zijn. Maar ik heb jammerlijk gefaald. Eén dag heb ik vandaag af gekregen, en het is weer een hele pagina geworden. Het moet maar. Van Amersfoort naar De Vlagberg. In december 2017.

7 oktober 2018
door Piet
Geen reacties

Maastricht en winterfietsen

De tocht die ik vorig jaar oktober door de Eifel en de Hoge Venen maakte staat er nu helemaal op, ik ben op m’n bestemming Maastricht aangekomen. Alleen nog wat foto’s plaatsen. Ook staat er nu een begin van een themapagina over winterfietsen, te vinden onder ‘Adviezen‘ in het menu. Die staat nog in de steigers. Binnenkort meer. Nog anderhalve week en dan fiets ik naar Parijs.