Laat voor het eten

Fietsverhalen en fietsinformatie

Opzeggen

| Geen reacties

Limbourg, op de tweede dag op weg naar De Middellandse Zee. Niet op de officiële route, maar op een eigen aanpassing daarvan.

Wat doe je met iets dat je periodiek krijgt, maar dat je niet leuk meer vindt? Dat zeg je op. Ik overweeg om dat ook met het najaar te doen, met dit najaar. Ik doe er te weinig mee. Door die @#$! regen die maar niet ophoudt.

Zeuren over het weer is niet bijzonder nuttig. De wolken, de regen, de wind en de grijsheid, je krijgt het erbij – of je het leuk vindt of niet. Maar er moet daarboven, in het weer-controlecentrum van de weergoden, iets grondig mis zijn gegaan. We hebben al wéken het regenweer van een doorsnee zomervakantie in Groot-Brittannië. Niet te doen.

‘Wacht’ denk je misschien, ‘gaat hij echt een stuk schrijven over het weer?’ Omdat je gehoopt had op een paar zinnen over dat zestig zijn best meevalt. Of over een plan om in december naar het klooster van Chevetogne te fietsen, daar te slapen en een Gregoriaanse adventsmis mee te maken. Dat kan allemaal heel goed kloppen, maar dit stukje schrijf ik met dezelfde reden waarom ieder ander over het weer praat. Gewoon om even contact te hebben. Kan ik je meteen vertellen dat dag 2 van mijn heroïsche tocht over de Groene weg naar de Middellandse Zee nu te lezen is. En dat ook de maand oktober van Vier seizoenen fietsen er inmiddels op staat.

Fijn najaarsweer!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.