Laat voor het eten

Fietstochten en fietsreizen

Terug, en een nieuw inzicht

| Geen reacties

Terug van de tocht naar Parijs. Nooit het einde prijsgeven als je het verhaal nog moet vertellen. Een beetje dan: ik wil meer van dit soort tochten. Goed? Ik ga komende week beginnen met het op te schrijven. Dan een inzicht over hoe WordPress en het thema dat ik gebruik werken. Sommige dingen duren even, zucht. Ik vroeg me al vanaf het begin af waarom de foto’s bij de verhalen er zo onscherp uitzagen. Gewoon slecht eigenlijk, terwijl ik op vergelijkbare WP-sites scherpe foto’s zag. Alleen uploaden in een hogere resolutie hielp niet – ik kreeg alleen grotere foto’s die net zo onscherp waren. De oplossing: foto alsnog in hogere resolutie (liggend bijvoorbeeld 1200 pixels breed) uploaden, maar vervolgens kleiner (600 pixels) laten weergeven op de pagina. WP comprimeert de foto dan (meer pixels per inch/cm), waardoor deze per saldo scherper wordt weergegeven. Een laat inzicht is beter dan geen inzicht, maar ik heb nog even niet de moed om alle foto’s te gaan vervangen. Alle nieuwe pagina’s krijgen in elk geval beter beeld. Ondertussen heb ik de aanlooppagina van de fietstocht naar Parijs aangepast (kopbeeld van de tocht zelf en scherpere foto’s).

Naar Parijs, wat een gave tocht. Binnenkort in dit theater.

Geef een reactie

Velden met een * zijn verplicht. Geen nood: je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en is niet zichtbaar voor anderen.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.