Laat voor het eten

Fietsverhalen en fietsinformatie

De ligger

| 2 reacties

Stel dat je deze pagina’s wel eens bezoekt. En stel dat je dacht ‘dat project L, hoe is het daarmee gegaan?’ En stel dan ook nog dat je, door de foto van Nijeveen en de letter ‘L’, wist wat ik aan het doen was. Dan zal dit bericht geen verrassing voor je zijn. Maar dat zijn wel heel veel stel-en, teveel. Dus ik zeg het maar gewoon: ik heb een ligfiets gekocht.

Ik heb ‘m sinds half april dit jaar, maar nog even gewacht met al te grote verhalen. Eerst wennen, eerst het gevoel krijgen. Dat heb ik nu, wow wat heb ik dat nu. Een week geleden een rit gemaakt op m’n rode Vittorio, toen voelde ik het grote verschil met een ligfiets pas goed. Ik wil niet meer terug. Ik ben een ligfietser geworden.

Op deze pagina vertel ik hoe dat is gekomen. Wat misschien handig is (en niet zo goed te vinden op het web) als je zelf ook in het proces zit van wel/niet de switch naar een ligfiets, zijn m’n eerste ervaringen. De verschillen met een traditionele fiets, de tassen waarvoor ik gekozen heb, andere kleding, onderdelen en vooral: het gevoel. Die pagina is nog in wording, maar de aanzet staat er nu. Wordt vervolgd dus.

2 reacties

  1. Er is een heel mooi Nederlands forum voor ligfietsers.

    Beginnende Liggers vinden hier zeker veel relevante informatie.

    Piet, welkom in de Ligfietswereld.

    Dat je maar veel mooie en veilige kilometers mag gaan maken.

Geef een antwoord

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.