Laat voor het eten

Fietsverhalen en fietsinformatie

Overland naar Nepal

Foto boven: De Taklamakan (woestijn), Xinjiang, China.

Het wordt tijd voor iets groters. Het verhaal van een lang stuk fietsen.
In 1999 en 2000 zijn Elsbeth, met wie ik mijn leven deel, en ik van Amsterdam naar Nepal gefietst. En verder. Over stukken van die reis heb ik al eerder een reeks artikelen in een outdoorblad geschreven. De mensen om ons heen hebben snippers van onze belevenissen gehoord. Maar nog nooit het hele verhaal. Dat ga ik nu vertellen.

De pas bij Daman, fietsen in Nepal

Elsbeth en ik op de pas (2322 meter) bij Daman, Nepal, met op de achtergrond Dhaulagiri.

Stukje bij beetje
Het zal een reis op zich worden. Drie dikke dagboeken met samen zo’n 600 bladzijden met aantekeningen en 2394 dia’s zorgen ervoor dat mijn herinnering op het juiste spoor blijft. Al zijn er inmiddels wat jaren verstreken, het voelt alsof ik vorige week vertrok.

Het verhaal verschijnt hier stukje bij beetje, hoofdstuk voor hoofdstuk, avontuur na avontuur. Wanneer het af is? Dat kan ik nu nog niet voorspellen, net zoals we bij ons vertrek niet wisten hoe lang we weg zouden blijven. Of waar we uiteindelijk uit zouden komen.

Dankjewel dat je dit leest. Veel plezier! Ik ga terug naar 1999. Terug naar het Surinameplein in Amsterdam, waar het allemaal begon.

Geef een reactie

Velden met een * zijn verplicht. Geen nood: je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en is niet zichtbaar voor anderen.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.